Et resumé af Skarridsøsalens historie

Skarridsøsalen er en fest- og teatersal beliggende på Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup.

Salen var en del af det tidligere Hotel Skarridsø, hvor der blandt andet har været opført dilettantteater og afholdt dimissionsfest o.l. Skarridsø Teaterkreds, JSG&I og andre foreninger har haft sin gang i salen. Hotellet blev genopført i sin nuværende form efter branden i 1916.

I 1995 købte daværende Tornved Kommune bygningen og indrettede ejendommen til rådhus. Fest- og teatersalen blev herefter anvendt til både byrådssal og arrangementer i foreningsregi. Brage Musikforening (tidligere Tornved Jazzklub) var en af de foreninger.

Red Warszawa spillede for Brage Musikforening d. 6. december 2013 som det sidste arrangement.
Skarridsøsalen - et lokale med historie
Salen har huset mange arrangementer gennem tiden. CAPS | Poor Billy | Volbeat | WERBUNG er nogle af de bands der har optrådt.

I 2006 blev bygningen overdraget til Holbæk Kommune i forbindelse med kommunalreformen. Salen har været anvendt til vælgermøder og dialogmøder i Lokalforum fra 2007-2014.

Musikforeningen Live har også anvendt Skarridsøsalen til deres arrangementer og koncerter i perioden 2010-2014.

Musikforeningen Live afholdte et arrangement d. 9 november 2012
Billedet er fra da Musikforeningen Live afholdte et arrangement d. 9 november 2012

Skarridsøsalen har haft forskellige navne:

1995-2007 Byrådssalen
2007-2015 Den Gamle Byrådssal
2016- Skarridsøsalen

Scenen efter ombygningen i 2016

Den originale elektriske scenebelysning blev nedtaget i efteråret 2016.

Jyderup Musikforening er ikke en del af de ovennævnte foreninger, men etableret i 2015 på baggrund af et ønske om at videreføre enkelte af de traditioner som foreningerne har stået for. Det omhandler blandt andet kulturformidling, socialt samvær og underholdning i følge vedtægterne.